top of page
חיפוש

מי הזיז את הצָפוֹן שלי?

תמונת הסופר/ת: ההולך בשדהההולך בשדה

עודכן: 8 בספט׳ 2022


אמלק: יש הבדל בין הצפון של הרשת לצפון המגנטי. בארץ הוא 5 מעלות. במעבר מהמפה לשטח מורידים 5 מעלות, והמשטח למפה כלומר כאשר מודדים זווית (אזימוט) לעצם מסוים, מוסיפים 5 מעלות.


אנחנו רגילים לחשוב על הצפון כאילו שהוא קבוע ואינו משתנה אבל אנחנו טועים, ובגדול. מדוע ? למעשה ישנם שלושה סוגים של צפון ושלושתם משורטטים על גבי כל מפה טופוגרפית:

· "צפון הרשת" – זהו הצפון שלפיו מכויילת המפה הטופוגרפית, וקווי האורך שלה מקבילים לקו של "צפון הרשת".

· "צפון גיאוגרפי" - זהו הצפון שנקבע לפי ציר הסיבוב של כדור הארץ והוא קרוב מאד לצפון של הרשת. מבחינתו כנווטים - צפון הרשת והצפון הגיאוגרפי זהים !

· "צפון מגנטי" – זהו הצפון המבוסס על כך שכדור הארץ מתנהג כאילו הוא מגנט ענק בעל שני קטבים והצפון המגנטי הוא המיקום של הקוטב הצפוני של המגנט.

כאשר אנחנו מחפשים את הצפון בעזרת מצפן, אנחנו מיישמים עיקרון פיזיקלי לפיו כאשר מניחים חתיכת מתכת קטנה בעלת תכונות של מגנט ומאפשרים לה להסתובב ללא חיכוך, היא תיישר את עצמה במקביל לשדה המגנטי של כדור הארץ. ולכן המחט של המצפן מראה במדויק את הכיוון של הצפון המגנטי.

למזלנו הרב, קיימת חפיפה גדולה ביותר בין הכיוון של הצפון הגיאוגרפי ( ציר הסיבוב של כדור הארץ) ובין הכיוון של הצפון המגנטי (שני הקטבים של השדה האלקטרו מגנטי המקיף את כדור בארץ)

בארץ ישראל ההפרש בין הצפון הגיאוגרפי למגנטי היה בשנת 2020 4.94 מעלות. הבעיה היא שההפרש הזה אינו קבוע והוא משתנה בקצב של 0.075 מעלה מדי שנה (הסיבה לשינוי מוסברת בהמשך).

האם הפרש של 5 מעלות הוא משמעותי? תלוי במרחק שבו נמצא העצם אותו אנו מחפשים. בפועל, סטיה של מעלה אחת למרחק של 1000 מ' מתבטאת בסטיה של 17.5 מ'. ולכן סטיה של 5 מעלות למרחק של 1000 מ' תתבטא בסטיה של 87.5 מ'.

אם ברצוננו לדייק כאשר אנחנו מנווטים, חובה עלינו להתייחס להפרש בין שני סוגי הצפון. ולכן כאשר נמדוד אזימוט על גבי המפה, נוסיף לו 5 מעלות כאשר אנחנו מסתכלים במצפן. ולהפך – כאשר נרצה למצוא נתון על גבי המפה , נחסיר 5 מהאזימוט שמראה המצפן.

יודעים לנווט - מצוין. לא יודעים או רוצים לרענן ידע שנשכח ? בואו ללמוד קורס ניווט


הסיבה לשינויים התמידים בצפון המגנטי:

תכונת המגנטיות של כדור הארץ נוצרת על ידי תופעה המכונה "דינמו" ועיקרה – תנועה של נוזל של חומר מתכתי בגרעין כדור הארץ. תחנות מדידה מאפשרות לדעת מה ההפרש בין הצפון המגנטי והצפון הגיאוגרפי בכל נקודה על פני כדור הארץ. היום ידוע כי ההפרש שונה בהתאם למיקום בו מודדים על כדור הארץ, וכי ההפרש אינו קבוע, אלא גדל כל הזמן.


ערן אהרון מראה על גבי מפה טופוגרפית ציר ניווט
ערן אהרון מראה על גבי מפה טופוגרפית ציר ניווט

185 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page